top of page

Soya Mumu Tercih Etmeniz İçin 4 Neden!

Güncelleme tarihi: 5 Kas 2021

Son yıllarda özellikle Avrupa ve ABD’de soya mumunun oldukça yükselen bir trend olduğunu ve parafin mumuna göre çok daha fazla tercih edildiğini siz de farketmiş olabilirsiniz.


Biz de Moods And Goods’ta büyük bir keyif ve özenle hazırladığımız doğum günlerinize ve size özel astrolojik bilgiler ile tasarladığımız “Birthday Candles” mumlarında tamamen doğal soya waxı tercih ettik.


Geleneksel parafin yerine soya mumu yakmayı deneme şansınız olmadıysa, burnunuz, cüzdanınız ve sağlığınız için birçok avantajı kaçırıyor olabilirsiniz. Aslında soya mumu birçok nedenden dolayı geleneksel parafinden çok daha iyi bir seçenektir. Şimdi soya mumunu neden tercih etmemiz gerektiği ile ilgili temel dört nedeni birlikte irdeleyelim.


#1. Soya Mumu Doğaldır:

Soya fasulyesinden elde edilen soya mumu, oda sıcaklığında katı hale dönüşen hidrojene bir bitkisel yağdır. Hasat edildikten sonra çekirdekler temizlenir, kırılır, kabukları çıkarılır ve pul haline getirilir. Soya mumu yapay hiçbir şey içermez, bu da onu petrol yağından yapılan ve yakıldığında veya eritildiğinde zararlı yan ürünler üreten eski moda parafin mumuna daha iyi bir alternatif haline getirir. Soya mumu toksik değildir, bu da soya mumunu hem çevre hem de sağlığınız için daha tercih edilir kılar.



#2. Parafin Mum Benzen İçerebilir:

Parafin mumu petrolden elde edilir. Parafin mumunun yandığında zararlı maddeler saldığı ve bu nedenle özellikle daha gelişmiş ülkelerde gözden düşmesine katkıda bulunduğu yönünde genel bilgiler bulunmaktadır. 2009 yılında, Güney Carolina Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, yanan parafin mumlarının benzen saldığını buldu. Amerikan Kanser Derneği, benzeni, kanserin büyümesini destekleyen bir madde olan kanserojen olarak sınıflandırmıştır. South Carolina Eyalet Üniversitesi tarafından 2009 yılında gerçekleştirilen aynı çalışmada, parafin mumunun aksine soya mumunun benzen salmadığını araştırma sonuçlarında bulmuşlardır.


#3. Soya Mumu Çevre Dostudur:

Soya mumu soya fasulyesinden yapıldığından çevre dostudur çünkü soya fasulyesi yenilenebilir bir kaynaktır. Parafin mumu, yenilenebilir bir kaynak olmayan petrolden elde edilir. Bu durum, özellikle hamileyseniz, çocuklarınız veya evcil hayvanlarınız varsa önemlidir, çünkü sağlık açısından daha güvenli bir seçenek oluşturmaktadır.


Soya Fasülyesi

#4. Soya Mumu Temiz Yanar:

Soya mumu tamamen doğal malzemelerden yapıldığından, petrolden türetilen parafin mumundan daha temiz bir yanma sağladığı düşünülmektedir. Parafin mumları yandığında insanların baş ağrısından şikayet ettiğini duymak yaygındır, ancak genel olarak bu, mumun kokusundan değil, havaya saldığı kimyasallardan kaynaklanmaktadır.



1.208 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page