top of page

Mum Kullanmanın İncelikleri


Evimizin ambiyansını ve atmosferini değiştirmek, güzel kokularla rahatlamak, bazen dekor amaçlı ve bazen de ortamdaki hoş olmayan kokuları yok etmek için hemen hepimiz evimizde mum kullanırız.


Kullandığımız mumlardan daha iyi performans almak ve güvenli şekilde kullanmak için neler yapmamız gerektiğini bu yazıda sizin için derledik.


Kullanım incelliklerine geçmeden önce, hem kendinizin hem de sevdiklerinizin sağlığı için parafin ile yapılan mumlardan ziyade soya gibi bitkisel wax'lardan üretilmiş mumları tercih etmenizin daha faydalı olacağını belirtmek isteriz.


Moods And Goods'ta sizlere sunduğumuz, çok sevilen "Birthday Candles" mumları, soya ve coconut waxlardan üretilen doğal mumlar olduğu için güvenle kullanabileceğinizi belirtmek isteriz.



Şimdi de mum kullanımının incelikleri ve güvenliğimiz açısından dikkat etmemiz gereken konulara geçelim.


1. Mumunuzu ilk kez yaktığınızda, tünel oluşumunu engellemek için tüm yüzey sıvı hale gelene kadar mumunuzun 2, 3 saat yanmasına izin verin.

2. Mumunuzun her seferinde 3 saatten fazla yanmasına izin vermeyin.

3. Tekrar yakmak isterseniz mum yüzeyinin sertleştiğinden emin olarak tekrar mumunuzu yakın.

4. Mumunuzu yanıcı yüzeylerin üzerine koymayın veya yanıcı yüzeyleri çevrelerinde bulundurmayın.

5. Mumunuzu sadece ısıya dayanıklı yüzeylerin üzerinde yakın.

6. Temiz bir yanış deneyimi ve mumunuzun ömrünü uzatmak için mumunuzun fitilini her yanma seansından önce veya sonra 5-6 mm’e kadar kısaltın.

7. Mumunuz 1-1.5 cm kaldığında bitmiş demektir. Mum kabınızın fazla ısınmasına izin vermeyin.

8. Mumunuzu asla yalnız bırakmayın.

9. Mumları perdelerden uzağa yerleştirin. Mumlarınızı hava akımından uzak bir yerde tutun.

10. Mumları raf altına koymayın. Yanan bir mumun üzerinde aşırı bir ısınma meydana gelebilir. Mum ve üzerindeki yüzeyin arasında en az 1 metrelik bir mesafe olmasına özen gösterin.

11.Giysilerinizi ve saçınızı yanan mumlardan uzak tutun.

12. Çocuklarınızı ve evcil hayvanlarınızı mumlardan uzak tutun.

13. Mumları yanar halde bırakmayın. Odadan çıkarken mumları söndürün. Hiçbir zaman mumu yanar bir şekilde bırakıp uyumaya gitmeyin ve asla çocukların odasında yanan bir mum veya benzeri şeyleri bırakmayın.

14. Mumları söndürmek için bir kaşık veya mum söndürücü kullanın. Bu yol onları üfleyerek söndürmekten çok daha güvenlidir.

15. Mumların sönmüş olduğunu iki kez kontrol edin, tamamen söndüklerinden emin olun.



171 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page