top of page

Doğal taşların özellikleri ve faydaları | Nasıl temizlenir?

Doğal taşlar, volkanik patlamalarla yerin derinliklerinden yeryüzüne çıkar ve ani soğumalarla çeşitli özellikleri kazanır.


Günümüzde, doğal taşların birçok faydalı özelliği olduğuna daha fazla inanılmakta ve çeşitli alternatif iyileşme yöntemlerinde kullanılmaktadır. Doğal taşlar vermiş oldukları enerjiler ile vücudun çeşitli bölgelerindeki ağrıların azaltılmasını sağlıyor.





Dünyanın her yerinde doğal taşlar binlerce yıl öncesinden günümüze kadar birçok konuda şifalanmak amacıyla kullanılmaktadır.


Popüler doğal taşlar


Doğada kendiliğinden bulunan doğal taşlar içerisinde bulundurmuş olduğu mineraller ile farklı sorunlara iyi gelmektedir. Hangi taşın neye iyi geldiğinin belirlenmesi için sürekli araştırmalar yapılmaktadır. En çok bilinen ve kullanılan doğal taşlar ise şunlardır:




  1. Kuvars Taşı

  2. Ametist Taşı

  3. Selenit Taşı

  4. Sitrin Taşı

  5. Obsidyen Taşı

Yukarıda saydığımız son dönemde de çok popüler olan doğal taşlar dışında birçok farklı doğal taş bulunmaktadır. Coğrafi bölge özelliklerine göre farklı yerlerde farklı taş türleri bulunabilmektedir.


Kuvars taşının en bilinen cinsleri pembe kuvars (gül kuvars) ve kristal kuvars taşlarıdır


Pembe kuvars taşı


Aşk ve Sevgi Sevgi Taşı olarak bilinen Pembe Kuvars doğada nadir bulunan bir kuvars cinsidir. Kalbi iyileştirme ve romantik bağlılığı teşvik etme gücü nedeniyle antik çağlardan beri talep gören yarı değerli bir doğal taştır.


Pembe kuvars taşı faydaları


Yatıştırıcı etkisi vardır , kalbi iyileştirme ve romantik bağlılığı teşvik etmeye yardımcı olur. Çevrenizdeki negatif enerjiyi yok eder ve pozitif enerjiyi toplar,biriktirir. Kişinin kendine değer vermesini ne yardımcı olur, özgüven duygusu verir.


Pembe kuvars taş hangi taş ile uyumlu?


Ametist ile uyumlu kullanıldığı zaman bir şekilde enerjiyi arttırır ve aşk duygusunu güçlendirir.


Pembe kuvars taşı temizliği nasıl yapılır?


Taşınızı kullanım öncesinde ve aralıklı olarak temizlemeniz önerilir. Akan su, deniz suyu ya da tuzlu suda 10 dk. bekleterek veya toprağa 24 saat gömerek temizlenebilir.


Kristal kuvars taşı


Asıl adı Kuvars Kristali olan Kuvars Taşı, eşsiz helezonik spiralli kristal formu sebebi ile gezegendeki en şifacı ve enerji verici taşlardan biri olarak kabul edilir.





Kristal kuvars taşı faydaları


Negatif enerjiyi tutar, toplar, boşaltır, düzenler, pozitife çevirir. Kuvars taşını elinizde tutmak biyomanyetik alanınızı ikiye katlar. Duygusal dengeleyicidir. Kişinin farkındalığını, konsantrasyonunu arttırırken, zihni berraklaştırdığına, net karar verme ve yol çizme yeteneklerini, aynı zamanda yaratıcılığını geliştirdiğine inanılır. Tene temas ettirerek taşındığı taktirde, kişiyi diğer insanların negatif enerjisinden korur. Baş ağrısını hafifletici özelliği olduğuna inanılır.


Kristal kuvars taşı temizliği


Taşınızı kullanım öncesinde ve aralıklı olarak temizlemeniz önerilir. Akan su, deniz suyu ya da tuzlu suda 10 dk. bekleterek veya toprağa 24 saat gömerek temizlenebilir.


Çakralar


Tüm çakralar.


Ametist taşı


Ametist, pozitif enerji deposu, rengi mutluluk veren canlandırıcı etkisi olan bir doğal taştır. En sevdiğimiz taşlardan biri olan Ametist taşı antik dönemlerden bu yana özellikle aksesuarlarda sıkça kullanılmaktadır.



Ametist taşı faydaları nelerdir?


Güçlü bir pozitif enerji kaynağı ve bir şifacıdır. Pozitif enerji verir. Doğal bir sakinleştiricidir. Strese karşı yardımcı olur. Zihin için son derece faydalıdır. Odaklanmayı kuvvetlendirir, zihinsel dağınıklığı iyileştirir. Meditasyon ritüellerinde kullanılabilir.


Ametist taşı hangi taş ile uyumlu?


Pembe Kuvars ve diğer tüm kuvars grubu taşlar ile uyumludur. Pembe kuvars’ın sevgi yüklü enerjisi Ametist taşının etkisini arttıracaktır.


Ametist taşı nasıl temizlenir?


Taşınızı kullanım öncesinde ve aralıklı olarak temizlemeniz önerilir. Akan su, deniz suyu ya da tuzlu suda 10 dk. Bekleterek veya toprağa 24 saat gömerek temizlenebilir.


Çakralar


Taç Çakrası


Selenit taşı


Selenit Taşı adını Yunan ay tanrıcaşı «Selena» dan alan özel bir doğal taştır. Selenite Taşı’nın aurayı temizleme özelliği olduğu , vücuttaki ve başka birisinden gelen kötü enerjiye karşı kalkan görevinde olduğuna inanılmaktadır.


Selenit taşı faydaları


Selenitin renksiz güzelliği ve yarı saydamlığı genellikle hem metafizik inançlarda saflık ve barışa bağlanır. Meditasyon yaparken veya zihinsel netliğe ulaşmaya çalışırken kullanmak için mükemmeldir. Yüksek frekansta titreşen yüksek enerjili bir doğal taştır. Kişinin bedenini, zihnini ve ruhunu temizlediğine inanılır.


Selenit taşı temizliği


Taşınızı aldığınızda kullanım öncesinde ve aralıklı olarak temizlemeniz önerilir. Akan su, deniz suyu ya da tuzlu suda 10 dk. Bekleterek veya toprağa 24 saat gömerek temizlenebilir.


Çakralar


Taç çakra, üçüncü göz çakrası


Sitrin Taşı


Sitrinin kullanan kişiye refah getireceği inancı nedeniyle, “başarı taşı”, “tüccar taşı” veya “para taşı” olarak anılmaktadır. Demir içeriğinden dolayı soluk sarı rengindedir.


Sitrin taşı faydaları nelerdir?


Bolluk, bereket taşıdır. İletişimi geliştirir. Enerji eksikliğinde tamamlayıcı roldedir. Metabolizmayı hızlandırır. Sarı renginden dolayı doğal taşı kullanan kişinin yaşamını parlak ışık enerjisiyle neşe doldurur. Depresyon ve negatif enerjinin giderilmesinde destekleyici olur.


Sitrin taşı temizliği nasıl yapılır?


Taşınızı kullanım öncesinde ve aralıklı olarak temizlemeniz önerilir. Akan su, deniz suyu ya da tuzlu suda 10 dk. Bekleterek veya toprağa 24 saat gömerek temizlenebilir.


Çakralar


Karın çakrası, taç çakra.


Obsidyen taşı


Bir tür volkanik cam oluşumu olan Obsidyen taşı, koruyucu taş olarak da bilinmektedir. Kişileri negatif enerjiden ve nazardan koruduğuna inanılır.


Obsidyen taşı faydaları nelerdir?


Auradaki tıkanmaları temizleyici özelliğe sahiptir ve güçlü bir psişik koruma taşıdır. Ruha şifa verir. Şok, travma ve tıkanma durumlarında olumsuz etlikeri temizler. Vücuttaki enerji dengesini düzeltmeye yardımcı olur. Önsezi gücünü arttırdığı düşünülür.


Obsiyen taşı temizliği


Taşınızı aldığınızda kullanım öncesinde ve aralıklı olarak temizlemeniz önerilir. Akan su, deniz suyu ya da tuzlu suda 10 dk. Bekleterek veya toprağa 24 saat gömerek temizlenebilir.


Çakralar


Kök çakra


Moods and Goods’ta niyetlere özel hazırladığımız yukarıda bahsettiğimiz taşların birçoğunu içeren “Doğal Taş Setlerini” incelemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.



Sevgiler.






1.103 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page